Antena 3 CNN Actualitate Cultură Frumuseţi redescoperite. O fotografie din România, găsită în arhivele National Geographic, prezentată la celebrarea a 125 de ani de la înfiinţarea revistei

Frumuseţi redescoperite. O fotografie din România, găsită în arhivele National Geographic, prezentată la celebrarea a 125 de ani de la înfiinţarea revistei

Frumuseţi redescoperite. O fotografie din România, găsită în arhivele National Geographic, prezentată la celebrarea a 125 de ani de la înfiinţarea revistei
Sursa foto: Foto: natgeofound.tumblr.com
22 Iun 2013   •   16:39

Mai multe fotografii spectaculoase, printre care şi o fotografie din România, care nu au fost niciodată prezentate publicului larg, au fost descoperite în arhivele revistei National Geographic şi au fost prezentate în premieră, cu ocazia a celei de a 125-a aniversări a acestei publicaţii.

Informaţia a fost dezvăluită pe site-ul tabloidului britanic Daily Mail, într-un articol intitulat "Frumuseţea redescoperită".

National Geographic a publicat de-a lungul vremii cele mai bune lucrări de fotojurnalism din lume. Puţini oameni ştiu însă că această publicaţie prestigioasă şi-a construit de-a lungul anilor şi o arhivă impresionantă de fotografii, care nu au fost însă publicate în paginile revistei.

Pentru a marca în acest an cea de-a 125-a aniversare a celebrei reviste, editorii ei au lansat un cont pe platforma Tumblr pe care au fost postate unele dintre aceste fotografii şi care, dintr-un motiv sau altul, au rămas în arhivele publicaţiei.

Proiectul se intitulează "Found" şi poate fi vizualizat pe fluxul foto al publicaţiei americane.

VEZI AICI TOATE IMAGINILE PUBLICATE DE NATIONAL GEOGRAPHIC

În textul care descrie fotografia din România, tabloidul britanic vorbeşte despre "frumuseţea simplă a unor vagonete care transportă zăcăminte de fier spre o uzină de oţel din Hunedoara, în 1975, pe un fundal de vis, marcat de nori gălbui, demni de un tablou de Canaletto".

Printre celelalte fotografii incluse în acest proiect se află o imagine cu un zepelin şi o replică a corabiei Mayflower realizată în portul din New York în anii 1950, şi o fotografie realizată pe străzile din Londra, în anii 1960, cu un grup de femei care, din cauza aglomeraţiei, nu puteau să o vadă prea bine pe regina Elizabeth a II-a şi au scos din poşete oglinzi mici pe care le ţineau ridicate în aer, încercând să surprindă în ele imaginea suveranei britanice.

O altă fotografie spectaculoasă prezintă un grup de adolescenţi care se amuzau alergând şi alunecând pe dunele de nisip din statul american New Mexico, în anii 1950.

Fotografiile incluse în proiectul "Found" au fost selecţionate de Web Barr şi de jurnaliştii de la National Geographic dintr-o arhivă care include 11,5 milioane de imagini.

×
Subiecte în articol: National Geographic
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close