Antena 3 CNN Actualitate Cultură Gafă Associated Press: Au publicat note interne, în locul unui articol despre Roman Polanski

Gafă Associated Press: Au publicat note interne, în locul unui articol despre Roman Polanski

Gafă Associated Press: Au publicat note interne, în locul unui articol despre Roman Polanski
Sursa foto: Associated Press
28 Sep 2009   •   22:04

Agenţia de ştiri Associated Press (AP) a publicat, accidental, note ale reporterilor în locul unui articol. Notele au apărut pe internet, în locul ştirii referitoare la arestarea regizorului Roman Polanski.

Documentul făcut public pe internet consta într-un schimb de informaţii între reporteri, informează BBC News. Aceştia îşi transmiteau informaţii referitoare la situaţia regizorului Polanski.

Unul dintre reporteri îşi ruga colegul ?să culeagă mai multe informaţii?. Notele celor doi sugerau că SUA forţează autorităţile elveţiene să-l aresteze pe regizor. Greşeala a apărut sub titlul ?Elveţienii îl arestează pe Polanski la cererea SUA?.

Textul greşit a fost preluat de serviciul Google News şi a apărut pe mai multe site-uri de ştiri, inclusiv Forbes.

Regizorul franco-polonez Roman Polanski a fost arestat, duminică, în Elveţia, în baza unui mandat american care datează din 1978. Autorităţile elveţiene au anunţat că aşteaptă o cerere oficială, din partea americanilor, pentru a-l extrăda pe Polanski.

Acum 30 de ani, Roman Polanski a recunoscut în faţa unei instanţe din Los Angeles că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră. Cineastul a susţinut însă că nu ştia că tânăra are doar 13 ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Associated Press BBC Roman Polanski gafa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close