Antena 3 CNN Actualitate Cultură George Maior, şeful SRI: Traficul de droguri şi riscul de activităţi teroriste va creşte în România

George Maior, şeful SRI: Traficul de droguri şi riscul de activităţi teroriste va creşte în România

George Maior, şeful SRI: Traficul de droguri şi riscul de activităţi teroriste va creşte în România
24 Apr 2009   •   22:56

?Pe termen mediu există perspectiva că ne vom confrunta cu o amplificare a fenomenului de crimă organizată, din cauză că am intrat în UE. Fluxul mare de persoane poate aduce şi fenomene negative. Traficul de droguri va creşte semnificativ în anii următori, e posibil să ajungem dintr-o ţară de tranzit, o destinaţie finală?, a declarat, vineri seară, directorul SRI.

George Maior, creierul principalului serviciu de informaţii secrete şi unul dintre cei mai puternici oameni din România, a fost invitatul Mariei Coman la emisiunea Antena 3 Special.

Şeful SRI a precizat că în următorii ani va creşte semnificativ şi riscul desfăşurării de activităţi teroriste în ţara noastră şi că ?ne vom confrunta cu siguranţă cu aceste fenomene?.

?Riscul terorismului va creşte pe termen mediu (adică în 3 - 5 ani). Există semnale în acest sens. Ne vom confrunta cu siguranţă cu aceste fenomene. România nu este afectată în mod direct de terorism, dar, pe termen mediu poate fi afectată şi încercăm să prevenim acest lucru?, a precizat Maior.

Directorul SRI apreciază, pentru anul 2009, că cel mai important risc este criza economică însă ?după luna aprilie o să fie mai bine în această privinţă?.

În cadrul emisiunii, s-a discutat şi cazul spionului Achim Floricel. George Maior a declarat în acest sens că ?respectivul caz de spionaj ar trebui văzut ca un punct pozitiv, este un punct culminant în activitatea SRI. Este un caz probat de spionaj în care au acţionat servicii străine pe teritoriul naţional şi care s-a finalizat cu începerea urmăririi penale?.

Maria Coman l-a întrebat pe şeful SRI şi despre informaţiile conform cărora în presa din România ar exista agenţi infiltraţi din cadrul SRI. George Maior a răspuns precizând că ?există ce există şi în alte state europene şi nimic ieşit din comun în privinţa agenţilor sub acoperire din presă. (...) Poate e nevoie de mai multă informaţie pentru a sluji interesele acestei ţări?.

Maria Coman.

Vedeţi înregistrările emisiunii Antena 3 Special

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close