Antena 3 CNN Actualitate Cultură Greva din România în presa internaţională: Protestatarii nu prea s-au mobilizat

Greva din România în presa internaţională: Protestatarii nu prea s-au mobilizat

Greva din România în presa internaţională: Protestatarii nu prea s-au mobilizat
Sursa foto: Euronews
01 Iun 2010   •   12:59

În presa inetrnaţională se vorbeşte despre greva de marţi din România. Ziariştii străini arată că protestele din România nu au atras totuşi atât de multe persoane, în pofida nemulţumirii generale privind măsurile de austeritate.

Majoritatea publicaţiilor scriu despre greva din România. Le Post sau Euronews arată că angajaţii din sectorul public revendică un succes în acţiunile din ultimele două zile împotriva măsurilor de austeritate. Ziarişii notează totuşi că nu s-au mobilizat sute de mii de persoane aşa cum se aşteaptau organizatorii.

Agenţia France Press citată de portalul CBC spune că oamenii s-au simţit obligaţi să intre în grevă după ce guvernul a hotărât să le taie salariile şi pensiile. Jurnaliştii spun că marţi s-au solidarizat mai puţin de 700.000 de angaţi din sectorul de stat, aşa cum sperau sindicatele,

Bulgarii de la Novinite notează că întregul sector de stat s-a mobilizat în ultimele două zile, de la gardienii de închisori la asistente, profesori şi pensionari. Jurnaliştii arată că situaţia nu dă semne de redresare nici în ţara noastră.

Irlandezii de la Irish Times subliniează şi ei că ţara noastră se află într-o situaţie critică, din cauza instabilităţii economice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: grevă presa bugetari
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close