Antena 3 CNN Actualitate Cultură Imagini impresionante de la cel mai mare festival religios din lume. Peste 100 de milioane de oameni vor participa la eveniment

Imagini impresionante de la cel mai mare festival religios din lume. Peste 100 de milioane de oameni vor participa la eveniment

Imagini impresionante de la cel mai mare festival religios din lume. Peste 100 de milioane de oameni vor participa la eveniment
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
15 Ian 2013   •   09:23
Zeci de milioane de indienii se îndreaptă către Allahabad pentru a se alătura celor 8 milioane de persoane aflate deja acolo, care participă la festivalul religios Maha Kumbh Mela. Festivalul are loc o dată la 12 ani, iar ceremoniile se întind pe parcursul a două luni.

La ultimul festival de acest gen, care a avut loc în 2001, au participat nu mai puţin de 70 de milioane de oameni. Anul acesta, numărul participanţilor ar putea depăşi 100 de milioane.

Pe parcursul sărbătorii, peste 100 de milioane de oameni urmează să se îmbăieze la Sangam, locul unde cele trei fluvii – Gange, Yamuna şi miticul Saraswati – se adună la marginea acestui oraş indian din nordul ţării.

Mai multe imagini impresionante, în GALERIA FOTO de mai jos



Există şase zile favorabile pentru scăldat, stabilite în funcţie de alinierea planetelor. Atunci, credincioşii hinduşi se îmbăiază pentru a a-şi spăla păcatele şi pentru a se elibera de ei înşişi în cadrul aşa-numitului ciclu al morţii şi al renaşterii.

Momentul de vârf al festivalului va fi atins în 15 februarie.

Zeci de mii de poliţişti au misiunea de a menţine ordinea pe parcursul festivităţilor.

Maha Kumbh Mela îşi are originea în mitologia hindusă, marcând victoria zeilor asupra demonilor în lupta pentru o licoare care ar oferi nemurirea. Potrivit legendei, în timpul respectivei lupte, câteva picături din nectarul nemuririi ar fi căzut în cele patru oraşe care îl găzduiesc: Allahabad, Nasik, Ujjain şi Haridwar.



 


 

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close