Antena 3 CNN Actualitate Cultură Infirmiera surprinsă în celebra fotografie "Sărut în Times Square" a murit

Infirmiera surprinsă în celebra fotografie "Sărut în Times Square" a murit

Infirmiera surprinsă în celebra fotografie "Sărut în Times Square" a murit
24 Iun 2010   •   12:59

Edith Shain, americanca al cărei sărut pasional cu un marinar a fost fotografiat la New York la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, a murit la vârsta de 92 de ani. Fosta infirmieră a murit duminică în locuinţa ei din Los Angeles, la 65 de ani după ce fotograful Alfred Eisenstadt a imortalizat-o în Times Square, pe 14 august 1945, în ziua capitulării Japoniei, informează AFP.

Celebra fotografie a fost publicată în revista Life şi o prezintă pe femeie în uniforma ei de infirmieră, sărutându-se pasional cu un marinar. Edith Shain le-a povestit jurnaliştilor americani momentul în care a fost realizată fotografia. Pe 14 august 1945, se afla la şcoala de infirmiere, când a auzit la radio de capitularea armatei japoneze. Ea s-a dus în Times Square pentru a sărbători vestea alături de miile de oameni din piaţă şi s-a lăsat prinsă în braţe şi sărutată de unul dintre numeroşii marinari aflaţi acolo.

Fotograful Alfred Eisenstadt, cel care a realizat poza, a decedat în 1995. El a povestit la rândul său că îl remarcase mai întâi pe marinar, care străbătea mulţimea, sărutându-le pe toate femeile care îi ieşeau în cale. Identitatea infirmierei din poză a fost dezvăluită la câteva decenii de la realizarea fotografiei. Edith Shain l-a contactat pe fotograf la sfârşitul anilor '70.

De-a lungul anilor, foarte multe femei au pretins că erau infirmiera din celebra fotografie. Însă, numai Edith Shain a fost recunoscută de fotograf atunci când s-au cunoscut. Marinarul din fotografie nu a fost niciodată identificat.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: razboi fotografie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close