Antena 3 CNN Actualitate Cultură Interviu exclusiv cu pianistul Steve Barakatt înaintea concertului de la Ateneul Român

Interviu exclusiv cu pianistul Steve Barakatt înaintea concertului de la Ateneul Român

Concert special de Valentine's Day la Ateneul Român. Unul dintre cei mai cunoscuţi pianişti ai momentului, Steve Barakatt, muzician canadian de origine libaneză, şi-a dorit să urce pe scena de la Bucureşti pentru că este fascinat de sălile de concerte cu acustică bună, dar şi pentru că este îndrăgostit de România şi de vinurile româneşti.

de Maria Coman    |    11 Feb 2023   •   13:35

Steve Barakatt a povestit, în interviul exclusiv pentru Antena 3 CNN, cum a ajuns să înţeleagă aproape perfect limba română.

Pianistul este pentru a patra oară în România, dar este pentru prima dată când vine un concert.

Steve Barakatt şi-a propus să cânte la Ateneu încă de acum zece ani când a fost pentru prima dată în Bucureşti.

Compozitorul este fascinat de descoperirea altor culturi, îi place să se lase surprins de public şi de reacţia acestuia.

"Îmi place ca muzica să fie în centrul evenimentului. Ştiu că poate să sune ciudat, pentru că e un concert, dar vreau să fie muzica întâi, iar pianistul să fie acolo ca să livreze o experienţă.

Nu sunt genul de pianist care vrea să fie totul, nu sunt un impresionist, sunt mai degrabă cineva care se pregăteşte, aşa cum pregăteşti mâncarea, sunt şi bucătar, îmi place foarte mult să gătesc.

E ca atunci când aştepţi musafiri acasă, cei mai importanţi sunt oamenii din jurul tău, musafirii", a declarat Steve Barakatt.

×
Subiecte în articol: Steve Barakatt Ateneul Roman
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close