Antena 3 CNN Actualitate Cultură Licitaţie pentru tablouri pictate de Doina Cornea

Licitaţie pentru tablouri pictate de Doina Cornea

Doinea Cornea a fost şi va rămâne simbolul demnitatii româneşti. Hărţuită şi terorizată ani de zile, Doinea Cornea a reuşit să învingă în cele din urmă Securitatea. În amintirea ei, Casa de Licitaţii Artmark scoate la vânzare obiectele de artă din colecţia fostei disidente spre a obţine fonduri pentru a amenaja Casa Memorială-Muzeu "Doina Cornea".

Licitaţie pentru tablouri pictate de Doina Cornea
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
21 Feb 2020   •   14:02

La doi ani de la moartea Doinei Cornea, şi 30 de ani de la Revoluţie, tablouri pictate de aceasta, manuscrise sau recuzita de lucru au fost prezentate pentru prima dată publicului cu prilejul licitaţiei organizate în vederea strângerii de fonduri.

Până acum, Fundația „Doina Cornea” a strâns 70 de mii din suma de 230 de mii de lei de care are nevoie pentru a deschide casa memorială a fostei disidente.

Când a apărut prima dată la televizor, a fost un şoc pentru toată lumea, o fiinţă mică, fragilă, delicată, dar care putea să transmită o forţă excepţională.

Licitaţia denumită „Lumina din întuneric" va avea loc marţi, 24 martie. Printre cele 28 de obiecte scoase la vânzare se numără ceasul de mână al Doinei Cornea şi celebra basca din lână a acesteia.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close