Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu, despre expoziţia Art Safari Bucharest: "Sunt cele mai importante lucrări de pictură ce există pe teritoriul României"

Lucian Romaşcanu, despre expoziţia Art Safari Bucharest: "Sunt cele mai importante lucrări de pictură ce există pe teritoriul României"

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a oferit detalii despre exoziţia Art Safari Bucharest, care aduce în exclusivitate singurele lucrări din Europa de Est semnate de artiști celebri.

Lucian Romaşcanu, despre expoziţia Art Safari Bucharest: "Sunt cele mai importante lucrări de pictură ce există pe teritoriul României"
Sursa foto: Facebook Lucian Romaşcanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   16:58

"Seara zilei de ieri, 19.04.2023, a fost plină de evenimente de suflet.

La Muzeul Naţional al Literaturii Române am participat la vernisajul expoziției unui pictor mai puțin cunoscut, poate, dar extrem de dăruit. Prin implicarea lui Pavel Susara și prin grija fiicei artistului, Dan Bota este acum in fața ochilor bucureștenilor.

 La Palatul Dacia, Art Safari Bucharest împreună cu Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal au creat un eveniment de excepție prin aducerea, în premieră la București, într-o expoziție, a 5 lucrări de o valoare inestimabilă:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

1. Jan van Eyck - Bărbatul cu tichie albastră, una dintre cele doar 20 lucrări existente astăzi în lume, cea mai valoroasă lucrare de pictură din România.

2. Tițian - Ecce Homo, lucrare furata din Brukenthal și adusă înapoi din America în 2006.

3.4. Hans Memling - Portret de Bărbat și Portret de Femeie

5. Paolo Veronese - Portret de copil

Expoziția este importanta pentru ca aduce în exclusivitate singurele lucrări din Europa de Est semnate de acești artiști. Aceste capodopere sunt cele mai importante lucrări de pictură ce exista pe teritoriul României, fiind realizate in perioada 1430 - 1550.

 La Arenele Romane am ținut să fiu, pentru câteva minute, alături de marele Nicu Covaci, înaintea concertului dedicat celei de a 76-a aniversări. A fost o mare bucurie să-l reîntâlnesc și să-i urez, din suflet, La Mulți Ani", a scris ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, pe pagina sa de Facebook. 

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close