Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii a participat la două evenimente culturale în Maramureșul Voievodal

Ministrul Culturii a participat la două evenimente culturale în Maramureșul Voievodal

Lucian Romaşcanu a vizitat la finalul acestei săptămâni Maramureşul unde a luat parte la mai multe evenimente culturale importante.

Ministrul Culturii a participat la două evenimente culturale în Maramureșul Voievodal
de Alexandra Dima    |    22 Apr 2023   •   22:25

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost prezent, vineri, în Sighetu Marmației, la Centrul Cultural Pastoral ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” pentru a înmâna Medalia Aniversară ”Centenarul Marii Uniri” Muzeului Maramureșean.

"Am transmis conducerii Muzeul Maramureşan, Dnei Manager Mirela Barz, Medalia Comemorativă Centenarul Marii Uniri conferită de Președinția României și Diploma de Onoare a Ministerul Culturii, pentru toată activitatea și pe parcursul Anului Centenar dar și în general, pentru prezervarea valorilor satului românesc.", a transmis Lucian Romaşcanu pe Facebook.

De asemenea, ministrul a ajuns şi la Dragomirești unde se desfășoară cea de-a VII-a ediție a Simpozionului Național ”Veghetori la obârșii” cu tema de cercetare ”Dragomireștii Maramureșului.

Pentru evenimentul dedicat celor 650 de ani de atestare documentară a localității Dragomirești (1373 – 2023) ministrul Culturii a ţinut să îi transmită felicitări organizatorilor în funte cu primarul Vasile Țiple. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close