Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu, mesaj la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Demetru Dem Demetrescu-Buzău, primul suprarealist al literaturii universale

Lucian Romaşcanu, mesaj la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Demetru Dem Demetrescu-Buzău, primul suprarealist al literaturii universale

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a transmis un mesaj la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Demetru Dem Demetrescu-Buzău, primul suprarealist al literaturii universale.

Lucian Romaşcanu, mesaj la împlinirea a 140 de ani de la nașterea lui Demetru Dem Demetrescu-Buzău, primul suprarealist al literaturii universale
Sursa foto: Facebook Lucian Romaşcanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2023   •   20:57

"Astăzi, 17.03.2023, se împlinesc 140 de ani de la nașterea celui ce avea să fie, probabil, primul suprarealist al literaturii universale.

Urmuz, Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, a reușit să fie un fenomen mondial, cu o operă de numai, aproximativ, 50 de pagini! Noul adus, profunzimea, multitudinea sensurilor unei proze așa-zis absurde, au făcut din Urmuz un scriitor admirat, cu mii de volume dedicate, cu oameni care îi studiază constant scrierile.

Felicitări Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, felicitări Constantin Panțurescu, primarul Curții de Argeș, pentru o serie evenimente superb organizate!

Am avut, apoi, bucuria duhovnicească de a petrece câteva ore speciale cu Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Alături de Președintele Partidul Social Democrat, Dl. Ion Marcel Ciolacu și alți distinși invitați, ne-am încărcat cu energie bună în liniștea binecuvântată a Mănăstirii Curtea de Argeș. 

O zi cu adevărat specială, alături de oameni speciali", a transmis Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, pe pagina sa de Facebook. 

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close