Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu, mesaj de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști: "Și-au dat viața pentru că și-au iubit țara"

Lucian Romașcanu, mesaj de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști: "Și-au dat viața pentru că și-au iubit țara"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj în memoria deținuților care și-au pierdut viața în temnițele comuniste.

Lucian Romașcanu, mesaj de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști: "Și-au dat viața pentru că și-au iubit țara"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mar 2023   •   14:48

Lucian Romașcanu a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care își exprimă regretul pentru suferința trăită de deținuții politici în temnițele comuniste, aceștia fiind comemorați, în fiecare an, pe data de 9 martie.

"Astăzi, de ziua Sfinților 40 de Mucenici, îi comemorăm și pe cei care, într-un moment de fractură a istoriei, au pătimit, nevinovați, în temnițele comuniste.

Este Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 în România, ziua celor care și-au dat viața sau o mare parte din ea pentru că și-au iubit țara, pentru credința lor în Dumnezeu, pentru că s-au opus barbariei.

Trebuie să învățăm din martiriul lor și să nu lăsăm asemenea atrocități să se mai repete vreodată!

Citește și: Pe cine a iubit, de fapt, Regina Maria | Mini jurnalul ce dezvăluie cele mai intime detalii a fost descoperit

Dumnezeu să-i odihnească!", a scris ministrul Culturii.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close