Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romaşcanu: "Am avut bucuria unui moment istoric pentru Ministerul Culturii"

Lucian Romaşcanu: "Am avut bucuria unui moment istoric pentru Ministerul Culturii"

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, anunţă că a semnat contractul de achiziție pentru două monede de valoare excepțională pentru patrimoniul istoric național.

Lucian Romaşcanu: "Am avut bucuria unui moment istoric pentru Ministerul Culturii"
Sursa foto: Lucian N. Romascanu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2022   •   17:33

"Astăzi, 18.02.2022, am avut bucuria unui moment istoric pentru Ministerul Culturii: am semnat contractul de achiziție pentru două monede de valoare excepțională pentru patrimoniul istoric național.

Este PRIMA OARĂ, din ce știm, când după 1990 statul român, prin Ministerul Culturii, face o astfel de achiziți! Este o nouă premieră, după achiziționarea în acest an a manuscriselor Eliade și Cioran și după achiziționarea în 2017 a vilei Florica a Brătienilor. Sunt extrem de fericit și de mândru că aceste premiere au avut loc în timpul mandatelor mele.

Astăzi am adus în patrimoniul național moneda Aureus Hadrianus AD 117-138, unică în colecțiile publice din România, și moneda Solidus Gratianus AD aug. 367- nov. 375, din care mai există doar încă una, ambele monede achiziționate fiind clasate în categoria juridică Tezaur a patrimoniului cultural național.

Două monede de aur rare, păstrate în patrimoniul național de Ministerul Culturii

Felicitări echipei de negociere a MC, felicitări S.C. Claudius Gold Coins S.R.L., care face un lucru excepțional identificând și punând în circulație obiecte de valoare ale istoriei și culturii noastre!

Monedele Aureus Hadrianus și Solidus Gratianus vor fi date în administrarea Muzeului Național de Istorie a României din București, unde vor fi păstrate așa cum se cuvine și vor fi expuse spre bucuria iubitorilor de istorie românească", este mesajul transmis de ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close