Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu, mesaj de condoleanţe după moartea Sandei Manu: "Un reprezentant de seamă al culturii românești, regretat acum de noi toți"

Lucian Romașcanu, mesaj de condoleanţe după moartea Sandei Manu: "Un reprezentant de seamă al culturii românești, regretat acum de noi toți"

Ministrul Culturii a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și celor apropriați regizorului de teatru Sanda Manu.

Lucian Romașcanu, mesaj de condoleanţe după moartea Sandei Manu: "Un reprezentant de seamă al culturii românești, regretat acum de noi toți"
Sursa foto: Facebook | Lucian Romașcanu | Facebook | Ministerul Culturii
de Ioana Mircea    |    19 Apr 2023   •   15:43

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe după ce a aflat vestea că regizorul de teatru și profesorul universitar Sanda Manu a trecut la cele veșnice.

„Am primit cu întristare vestea plecării dintre noi a Sandei Manu, unul dintre românii care și-au adus contribuția la îmbogățirea culturii noastre, precum și la recunoașterea valorii acesteia în lume. Regizor de teatru și profesor universitar, Sanda Manu a fost un reprezentant de seamă al școlii și culturii românești, un om apreciat de colegi și public, iubit de apropiați și regretat acum de noi toți. 

Uneori, cuvintele par de prisos, iar nouă nu ne rămâne decât să îi păstrăm vie memoria. Dumnezeu să o odihnească în pace! Condoleanțe celor apropiați!", a spus ministrul Culturii.

Citește și: A murit Sanda Manu! Oana Pelea: ”Când îți pleacă o parte din suflet… îl petreci în Tăcere!”

Sanda Manu a absolvit cursurile Facultății de Regie a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, lucrând ulterior ca regizor de teatru și de televiziune și profesor universitar la IATC (ATF, după 1989), UATC și UNATC.

Nu mai puțin de 120 de spectacole de teatru și de televiziune au fost montate de Sanda Manu, în țară și peste hotare, și a realizat turnee în Belgrad, Varșovia, Moscova, Riga și Berlin.

În 2008 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate. Un an mai târziu, a devenit Doctor Honoris Causa al UNATC. Totodată, Sanda Manu a fost timp de patru ani vicepreședinte al UNITER, potrivit cultura.ro.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu Sanda Manu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close