Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lucian Romașcanu: ”Trei vești minunate despre trei evenimente excepționale pentru cultura română”

Lucian Romașcanu: ”Trei vești minunate despre trei evenimente excepționale pentru cultura română”

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a anunțat care sunt cele trei vești bune pe care le-a primit astăzi, în legătură cu ”trei evenimente excepționale pentru cultura română”.

Lucian Romașcanu: ”Trei vești minunate despre trei evenimente excepționale pentru cultura română”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    24 Noi 2022   •   17:34

”Succes fenomenal, la Metropolitan Theater din Tokyo, a montării Avarul de Moliere în regia inegalabilului Silviu Purcărete cu scenografia președintelui UNITER, Dragoș Buhagiar și pe muzica lui Vasile Șirli. Aplauze îndelungi, scoaterea la rampa a celor trei, rarissim în Japonia, un mare succes al culturii naționale!

Felicitări și lui Constantin Chiriac, cel care a deschis inima japonezilor pentru teatrul românesc!

Succes răsunător la Paris al Operei Naționale din București cu spectacolul "Povestea iei", dedicat Zilei Naționale dar și celor 160 de ani de diplomație românească!

Sala mare a UNESCO, în care au luat loc ambasadori, membri ai guvernului francez, iubitori de cultură din Franța și numai, a fost înnobilată de muzica și dansul românilor.

Felicitări Simona Miculescu, felicitări Daniel Jinga, felicitări Opera Națională București!

O monedă de aur, aflată în colecția Muzeului Bruckental din Sibiu, considerată peste 150 de ani ca fiind un fals, a fost dovedită ca originală de cercetările profesorului Paul Pearson și ale echipei sale de la University College London pe alte trei monezi similare. Astfel, un împărat roman considerat inexistent, Sponsian, a fost restituit istoriei, iar patrimoniul național are încă o piesă excepțională, atestată științific acum”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close