Antena 3 CNN Actualitate Cultură Lumea teatrului contemporan, în ochii Maiei Morgenstern (VIDEO)

Lumea teatrului contemporan, în ochii Maiei Morgenstern (VIDEO)

Lumea teatrului contemporan, în ochii Maiei Morgenstern (VIDEO)
Sursa foto: Maia Morgenstern
20 Sep 2009   •   15:28

O generaţie de mari actori se stinge şi, de prea multe ori, ne amintim de artiştii noştri numai în momentul în care ne luăm adio de la ei. Una din cele mai apreciate actriţe din România, Maia Morgenstern, a discutat, împreună cu alte nume mari ale scenei, precum Ion Lucian, Andi Vasluianu şi Cristi Puiu despre statutul actorului în lumea contemporană, despre eroi şi uitare, sâmbătă, în cadrul emisiunii Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu.

Discutând despre starea teatrului românesc, Maia Morgenstern, artistă de o recunoscută complexitate, cu multă energie, sensibilitate şi putere de muncă, nu vrea să dea verdicte. Actriţa se declară revoltată numai de propriile sale neputiinţe, de lucrurile făcute după principiul ?hai că merge şi aşa?. Ea consideră că judecata publicului, controversele create în jurul oamenilor de teatru, menţin ştacheta ridicată şi lansează provocări permanente celor implicaţi în lumea scenei.



Şi Andi Vasluianu susţine că, în ciuda faptului că televiziunea acaparează mare parte din atenţia publicului, lumea este în continuare atrasă de teatru, iar actorii se străduiesc permanent să menţină ridicat nivelul de interes, fără să caute neapărat un anumit gen de recunoaştere din partea presei sau chiar din partea autorităţilor în domeniu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Maia Morgenstern Q&A
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close