Antena 3 CNN Actualitate Cultură Maia Morgenstern află "pe căi oculte" că Liviu Ciulei nu o mai vrea pe scena Teatrului Bulandra

Maia Morgenstern află "pe căi oculte" că Liviu Ciulei nu o mai vrea pe scena Teatrului Bulandra

Maia Morgenstern află "pe căi oculte" că Liviu Ciulei nu o mai vrea pe scena Teatrului Bulandra
12 Ian 2009   •   11:42

Actriţa Maia Morgenstern nu va juca în luna ianuarie în regia lui Liviu Ciulei ?Şase personaje în căutarea unui autor? de la Teatrul Bulandra, cu toate că făcuse loc în programul său încărcat celor patru reprezentaţii, potrivit Cotidianul.ro. Actriţa spune că a aflat despre această hotărâre ?pe căi oculte?.
?Am probleme cu organizarea, cu felul în care se dispune de timpul meu, de imaginea mea, de felul în care prezenţa mea este sau nu mai este de actualitate într-un spectacol?, a declarat pentru cotidianul.ro Morgenstern.
?Ideea mea este de a anunţa publicul că, indiferent dacă imaginea mea apare sau nu pe afiş, nu mai exist în spectacolul ŤŞase personaje în căutarea unui autorť. Este decizia conducerii teatrului Bulandra de care nu am fost înştiinţată, dimpotrivă, am aflat pe căi oculte, după ce am fost solicitată să joc, fără să mi se spună personal, în prealabil, pur şi simplu am dispărut din peisaj?, adaugă actriţa pentru aceeaşi sursă.
În luna decembrie, administraţia teatrului i-a comunicat Maiei Morgenstern că va juca în spectacolele ?Şase personaje în căutarea unui autor?, unde îşi împarte rolul cu Andreea Bibiri, astfel că a trebuit să îşi elibereze programul.
Numele Maiei Morgenstern a apărut pe toate afişele, iar biletele s-au epuizat, spune actriţa, care acum vrea să clarifice motivele dispariţiei sale din spectacol in respect faţă de cititori.
De cealaltă parte, Alexandru Darie, directorul Teatrului Bulandra, a declarat pentru cotidianul.ro că instituţia pe care o conduce nu are nimic de împărţit cu Maia Morgenstern.
"Niciun director nu se poate amesteca în decizia de a folosi un actor sau altul, decizie care îi revine exclusiv regizorului care aici se numeşte nu oricum, ci chiar Liviu Ciulei, care este şi directorul onorific al Teatrului Bulandra. Trebuie să precizez şi faptul că Andreea Bibiri este angajata teatrului, pe când Maia Morgenstern este colaboratoare. Datoria angajatorului este să îşi protejeze angajaţii. Iar date fiind condiţiile impuse de criza economică şi de faptul că un colaborator costă de cele mai multe ori un teatru mai mult decât un angajat, este posibil ca pe viitor, în cazurile în care pe acelaşi rol figurează un colaborator şi un angajat al Teatrului Bulandra, să preferăm ca în spectacole să joace angajatul nostru?, a declarat Alexandru Darie.
Surse din teatru spun că Liviu Ciulei o preferă pe Andreea Bibiri, pentru că este mai tânără şi se potriveşte mai bine rolului adolescentă.
Spectacolul ?Şase personaje în căutare unui autor? de Liviu Ciulei îi mai are în distribuţie pe Victor Rebengiuc, Dana Dogaru, Ion Caramitru, Camelia Maxim şi Anca Sigartău.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Maia Morgenstern
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close