Antena 3 CNN Actualitate Cultură Masonul român care a devenit o senzație în Marea Britanie ca scriitor. Va deveni milionar

Masonul român care a devenit o senzație în Marea Britanie ca scriitor. Va deveni milionar

Masonul român care a devenit o senzație în Marea Britanie ca scriitor. Va deveni milionar
12 Oct 2015   •   12:57

A venit să locuiască în Marea Britanie în urmă cu trei ani, iar acum prima tentativă de roman în limba engleză a lui Eugen Chirovici a devenit un fenomen, scrie prestigiosul cotidian The Guardian.

Volumul polițist "Cartea oglinzilor" a fost licitat de publisherii din 23 de țări, inclusiv în Islanda acolo unde de obicei se așteaptă ca piața engleză să confirme succesul unei cărți înainte ca drepturile de publicare să fie achiziționate. 

Chirovici a mai scris 10 romane în România în ultimii 20 de ani, dar piața era prea mică ca să-i permită să trăiască din asta, așa că a mai lucrat ca jurnalist la Curierul Național.

Acum presa se așteaptă să devină milionar în lire sterline de pe urma succesului său literar.

"Nu sunt sigur că realizez ceea ce se întâmplă. Este copleșitor și neașteptat", a spus Chirovici. Acesta a venit în Marea Britanie pentru că fiul său studia la Universitatea din Cardiff, iar soția sa a primit o ofertă de analist financiar.

Romanul ar urma să fie publicat în 2017.

Fost jurnalist la Curierul Național, Eugen Ovidiu Chirovici a fost Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România în perioada noiembrie 2003 - noiembrie 2010.

×
Subiecte în articol: roman scriitor
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close