Antena 3 CNN Actualitate Cultură Memoriile lui William Golding: Scriitorul a încercat să violeze o fată de 15 ani

Memoriile lui William Golding: Scriitorul a încercat să violeze o fată de 15 ani

Memoriile lui William Golding: Scriitorul a încercat să violeze o fată de 15 ani
Sursa foto: William Golding
19 Aug 2009   •   15:23

William Golding, autorul romanului ?Împăratul muştelor?, a recunoscut că a încercat să violeze o fată de 15 ani. Întâmplarea a fost povestită în memoriile lui, la care a scris timp de 20 de ani şi care vor apărea într-o ediţie îngrijită de John Carey, profesor emerit de literatură engleză la Oxford University.
Cartea, numită ?Bărbaţi şi femei acum?, dezvăluie informaţii uluitoare din viaţa lui William Golding, unele chiar şocante. Autorul vorbeşte despre dependenţa sa de alcool, despre problemele pe care le-a avut cu părinţii săi şi despre o fată de 15 ani din Malborough pe care a încercat s-o violeze când avea 18 ani, scrie Times Online.
Scriitorul povesteşte cum fata a fugit de el şi cum s-a luptat ca să scape de el. Adolescenta, numită Dora, este descrisă de Golding ca o ?depravată de la natură? care ?vroia să facă sex dur?. Golding a mai scris că fata îl chemase pe tatăl lui să se uite printr-un binoclu la ei doi cum făceau sex în lan.
Golding a scris această carte special pentru soţia sa, Ann, alături de care a trăit 54 de ani. El a încercat să-i dezvăluie ?latura monstruoasă a caracterului său?.
Sir William Gerald Gollding a fost un romancier britanic, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1983. S-a născut pe 19 septembrie , 1911 la St Columb Minor, un sat apropiat de Newquay, Cornwall. A început să scrie la vârsta de 7 ani.
A fost pe rând actor, marinar, muzician şi a predat la Bishop Wordsworth?s School din Salisbury . El s-a dedicat exclusiv scrisului abia la cincizeci de ani. William Golding a murit pe 19 iunie , 1993.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: viol
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close