Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mesajul obscen ascuns într-una din cele mai celebre picturi. Vreme de un secol nimeni nu şi-a dat seama

Mesajul obscen ascuns într-una din cele mai celebre picturi. Vreme de un secol nimeni nu şi-a dat seama

Mesajul obscen ascuns într-una din cele mai celebre picturi. Vreme de un secol nimeni nu şi-a dat seama
Sursa foto: Foto: Daily Mail
de O.P.    |    12 Sep 2012   •   12:55

În Marea Britanie este considerat unul din cei mai mari pictori, iar tablourile sale sunt privite şi admirate de sute de mii de oameni anual, în galeriile de artă. Pictura "Isabella", făcută în 1848 de artistul John Everett Millais ar conţine, potrivit specialiştilor care au studiat-o un mesaj obscen.

Se pare că unul din personajele din acest tablou îi "avertizează" pe privitori privind un mare păcat din epoca victoriană, şi anume masturbarea. La o privire mai atentă se poate observa în prim plan un bărbat care are părţile intime expuse. Cu toate că în realitate este vorba doar despre o umbră lăsată de un obiect pe masă, experţii sunt siguri că mesajul pictorului era foarte clar.

Specialiştii care au analizat pictura spun că sunt mai multe simboluri care caracterizează personajul ca fiind o "bestie, brută".

Millais a pictat acest tablou la vârsta de 19 ani, iar astăzi la mai bine de un secol jumate, pictura este expusă în galeria "Walker Art" din Liverpool.


×
Subiecte în articol: tablouri arta
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close