Antena 3 CNN Actualitate Cultură Michael Moore, intrare spectaculoasă la premiera celui mai recent documentar al său (VIDEO)

Michael Moore, intrare spectaculoasă la premiera celui mai recent documentar al său (VIDEO)

Michael Moore, intrare spectaculoasă la premiera celui mai recent documentar al său (VIDEO)
14 Sep 2009   •   15:11


Intrare spectaculoasă a regizorului Michael Moore la premiera din Canada a celui mai recent film al său. Mai mulţi oameni protestau în faţa cinematografului din Toronto faţă de capitalism, în timp ce regizorul american ajungea la premieră însoţit de un grup de muncitori canadieni care erau în grevă de mai multe zile.

Premiera documentarului "Capitalismul, o poveste de dragoste" coincide cu aniversarea primului an de la prăbuşirea băncii americane de investiţii "Lehman Brothers", întâmplare care a marcat începutul crizei financiare globale.

"Cred ca Bear Stearns şi Lehman Brothers nu şi-au plătit partea. Ştiţi, e la fel ca în mafie, cine plăteşte la timp Naşului, poate să trăiască, ceilalţi nu", a declarat Michael Moore.

Regizorul a venit la premiera filmului de la Toronto însoţit de un grup de muncitori canadieni care se aflau în grevă de mai multe zile. Oamenii protestau pentru că oţelăria la care lucrau urma să-i disponibilizeze.

"Se spune că mediul canadian de afaceri se mândreşte pentru că are control asupra băncilor, că este diferit de cel american. Apoi aud ceva de genul ăsta şi îmi dau seama că sunt la fel ca noi", a mai spus Moore.

În "Capitalismul, o poveste de dragoste", Moore pune declinul economic pe seama lăcomiei marilor corporaţii şi a nesăbuirii guvernul american în cheltuirea banilor publici. Filmul va ajunge pe marile ecrane la începutul lunii octombrie.




Antena 3


×
Subiecte în articol: documentar
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close