Mesajul lui Mihai Șora de Ziua Culturii Naționale: „Dacă ții balerina de porțelan pe televizor nu înseamnă că ești un pasionat de Giselle sau de Lacul lebedelor”

de A.M.P    |    15 Ian 2017   •   14:40
Mesajul lui Mihai Șora de Ziua Culturii Naționale: „Dacă ții balerina de porțelan pe televizor nu înseamnă că ești un pasionat de Giselle sau de Lacul lebedelor” Foto: Mihai Sora/Facebook

Filosoful Mihai Şora scrie, într-o postare pe Facebook, că "Eminescu este tot timpul" şi că "cel mai trist lucru pentru un scriitor ar fi să devină ingredient în zacusca naţională".

”Pentru că Eminescu este tot timpul. Nu doar atunci când.

Cel mai trist lucru care i s-ar putea întâmpla unui scriitor ar fi să devină ingredient în zacusca națională. Abia în momentul acela și-ar pierde cititorii: prin pletoră, emfază, kitsch. Dacă ții balerina de porțelan pe televizor nu înseamnă neapărat că ești un pasionat de Giselle sau de Lacul lebedelor”, a scris Mihai Șora, pe Facebook.

Mihai Șora a postat alături de acest mesaj o fotografie cu el citind, la momentul postării comentariul care o însoţea fiind: "Scurtă pauză de vâsle. Cu Eminescu (ediţia Domnului Perpessicius, fireşte)".

 

 

Parteneri
x close