Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, despre comunitatea românească din Chicago: "Copiii învață să nu uite România și să iubească limba română"

Ministrul Culturii, despre comunitatea românească din Chicago: "Copiii învață să nu uite România și să iubească limba română"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, i-a vizitat pe românii stabiliți în Chicago și a fost surprins de felul în care aceștia păstrează vie dragostea pentru țară.

Ministrul Culturii, despre comunitatea românească din Chicago: "Copiii învață să nu uite România și să iubească limba română"
Sursa foto: Lucian Romașcanu | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   19:37

Lucian Romașcanu a mers, săptămâna aceasta, în SUA  și i-a vizitat pe românii stabiliți în Chicago.

Ministrul Culturii a fost surprins de unitatea celor care trăiesc departe de România și a declarat că aceștia joacă un rol important pentru promovarea și păstrarea valorilor naționale.

"Duminică și luni am avut marea bucurie să mă întâlnesc cu comunitatea românilor din Chicago, una dintre cele mai numeroase și mai unite comunități românești din Statele Unite.

Fiind duminica prima zi a vizitei, i-am întâlnit în biserici, fie ortodoxe, fie de alte confesiuni, acolo unde țin sus cei mai importanți stâlpi ai națiunii noastre: credința în Dumnezeu, dragostea de țară și cinstirea limbii române.

Citește și: Povestea preotului român Ciprian Grădinaru, care a deschis o școală lângă Bruxelles: "Căutam sensul vieţii, frumosul, libertatea, adevărul"

Am cunoscut oameni absolut minunați, care vor fi partenerii noștri în proiecte culturale, care să sprijine misiunea celor de departe de a ne menține identitatea, oriunde am fi", a spus ministrul Culturii.

De asemenea, Romașcanu a vizitat și școala românească din Chicago, acolo unde, spune el, sute de copii învață să iubească limba română.

"Am vizitat apoi, dacă nu singura, sigur cea mai mare școală românească din afara granițelor, unde 400 de copii, de la grădiniță până la ultima clasă de liceu, învață, la Chicago, să nu uite România, să o iubească și să păstreze limba română.

Ministerul Culturii va fi un partener constant pentru păstrarea culturii și identității naționale, oriunde in lume", a încheiat Lucian Romașcanu.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close