Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Mondială a Artei: ”Să ne cinstim artiștii și să ne bucurăm de creațiile lor!”

Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Mondială a Artei: ”Să ne cinstim artiștii și să ne bucurăm de creațiile lor!”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.

Ministrul Culturii, mesaj de Ziua Mondială a Artei: ”Să ne cinstim artiștii și să ne bucurăm de creațiile lor!”
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Culturii
de Andreea Ştefan    |    15 Apr 2023   •   20:12

Celebrăm astăzi Ziua Mondială a Artei, o inițiativă a Asociaţiei Internaţionale a Artei din cadrul celei de a XVII-a Adunări generale de la Guadalajara, Mexic, zi sărbătorită pentru prima oară în anul 2012.

Data a fost aleasă în mod simbolic, pentru a cinsti memoria lui Leonardo da Vinci, un sculptor, pictor, arhitect și inventator complex, născut la 15 aprilie, în urmă cu 571 de ani.

”Arta, prin toate formele sale de manifestare, are puterea de a ne aduce laolaltă și de a ne fi alinare sau chiar sprijin în vremurile dificile, ajutându-ne să nu pierdem din vedere esențialul şi să mergem mai departe.

Anul acesta, Ziua Mondială a Artei are loc în Sâmbăta mare, o zi extrem de importantă pentru credincioșii ortodocși care așteaptă Învierea Domnului, un alt prilej în care ne îngrijim să ne hrănim sufletul.

Aşa că astăzi, poate mai mult ca oricând, îmi doresc să sărbătorim prin a ne întoarce spre sine, spre valorile fundamentale ale poporului român, și să punem pe primul loc frumosul.

Totodată, să nu uităm că arta însoțește omenirea din cele mai vechi timpuri și, dincolo de valențele ei sociale și identitare, rămâne expresie a libertății. Să ne cinstim artiștii și să ne bucurăm de creațiile lor!”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian Romascanu.

ℹ️ Celebrăm astăzi Ziua Mondială a Artei, o inițiativă a Asociaţiei Internaţionale a Artei din cadrul celei de a XVII-a...

Publicată de Ministerul Culturii pe Vineri, 14 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close