Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii a participat la mai multe evenimente culturale importante: ”Am avut momente de mare încărcătură sufletească”

Ministrul Culturii a participat la mai multe evenimente culturale importante: ”Am avut momente de mare încărcătură sufletească”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat, luni și marți, la mai multe evenimente culturale importante.

Ministrul Culturii a participat la mai multe evenimente culturale importante: ”Am avut momente de mare încărcătură sufletească”
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu
de Andreea Ştefan    |    25 Ian 2023   •   23:13

”Am avut pe 23 și 24.01 doua zile pline la Iași, cu întâlniri importante dar și cu momente de mare încărcătură sufletească.

Am participat la Opera Națională la spectacolul "Carmen", superbe interpretările artiștilor.

Felicitări lui Andrei Fermeșanu, tânărul manager al Operei pentru energia cu care transformă Opera Nationala Romana Iasi în scena care trebuie să fie! 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

M-am întâlnit cu autoritățile locale, în special întâlnirea cu primarul Municipiului fiind extrem de importantă pentru deblocarea proiectului noii clădiri a Operei, construcție pentru care Ministerul Culturii a obținut finanțarea. Primarul Mihai Chirica are maxim 5 luni pentru a identifica terenul optim altfel există riscul real de a pierde finanțarea. Dintre cele 8 proiecte finanțabile doar noua Operă din Iași nu are documentația inițială. Vom ține legătura permanentă cu factorii locali pentru a avea o nouă Operă la Iași.

Am avut o întâlnire de suflet IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, cu Sfintia Sa Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar și fost coleg de liceu la Hasdeul Buzăului. 

O întâlnire frumoasă cu organizația municipală a PSD, sper câștigătoare la următoarele alegeri, pentru binele ieșenilor.

O vizită utilă la Biblioteca Centrală Universitară, obiectiv refăcut cu fonduri norvegiene gestionate de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului - UMP. De remarcat între fotografii inscripția conservată pe unul din pereți in care, în 1944, soldatul Stepanov anunța că clădirea nu este minată.

Bineînțeles, am participat la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor, moment fundamental al devenirii noastre că unică țară a unei unici nații. După festivități am petrecut câteva momente de pace la mormintele lui Cantemir și Cuza”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close