Antena 3 CNN Actualitate Cultură ”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat va fi restaurată. Ministrul Culturii: ”Va deveni un pilon de memorie și de educație”

”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat va fi restaurată. Ministrul Culturii: ”Va deveni un pilon de memorie și de educație”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a anunțat că ”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat va fi restaurată.

”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat va fi restaurată. Ministrul Culturii: ”Va deveni un pilon de memorie și de educație”
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu
de Andreea Ştefan    |    20 Apr 2022   •   19:38

”Istoria fiecărei națiuni este presărată cu momente eroice sau damnabile, de înălțare sau de cădere, toate lucrând, totuși, la definirea identității fiecărui neam.

Momente de mare durere precum crimele odioase ale comunismului și ale regimului său penitenciar trebuie, poate mai mult decât altele, să ne rămână în memorie. Să nu le uităm spre cinstirea eroilor și spre a nu le mai face posibile niciodată.

Închisoarea cumplită de la Râmnicu Sărat, "Închisoarea tăcerii", închisoarea chinurilor lui Coposu și ale lui Diaconescu, va fi restaurată și va deveni un pilon de memorie și de educație pentru românii de toate vârstele. Prin PNRR, 9 milioane EUR + TVA vor fi alocate pentru că acest proiect să fie gata în 2026 iar Ministerul Culturii va asigura tot ce este necesar bunei sale realizări.

Astăzi am vizitat acest loc împreună cu cei angrenați în proiectul refacerii și toți am promis și ne-am promis să lucrăm cu spor la memorialul ce va fi Închisoarea tăcerii”, a anunțat într-o postare pe Facebook Lucian Romașcanu.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close