Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Moldova la București

Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Moldova la București

Astăzi, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a primit vizita de curtoazie a E.S. domnul Victor Chirilă, Ambasador al Republicii Moldova la București.

Ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Moldova la București
Sursa foto: cultura.ro
de Andreea Ştefan    |    24 Mar 2022   •   17:38

Prin semnarea, la începutul acestui an, a Acordului interguvernamental privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, în cadrul Ședinței Comune a Guvernelor celor două țări, a fost creat contextul favorabil pentru demararea proiectelor culturale comune și susținerea de investiții în infrastructura culturală.

Dintre acestea, menționăm: organizarea Festivalului Teatrelor Naționale, Festivalului Mărțisorului, organizarea, la Chișinău, a Târgului de carte Gaudeamus, reabilitarea mai multor instituții culturale din R. Moldova, continuarea activității în vederea înscrierii în lista reprezentativă UNESCO a dosarelor comune, sprijin pentru elaborarea unor legi în domeniul culturii (legea monumentelor istorice, legea instituțiilor și companiilor de spectacole sau concerte) și acordarea de sprijin tehnic pentru pregătirea specialiștilor în patrimoniu și restaurare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close