Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul SUA în România: ”A fost un dialog extrem de aplicat, concret”

Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul SUA în România: ”A fost un dialog extrem de aplicat, concret”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec.

Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadorul SUA în România: ”A fost un dialog extrem de aplicat, concret”
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu
de Andreea Ştefan    |    06 Mar 2023   •   16:25

”Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România.

A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România.

Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în România, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuși remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producția de film (tax inventive).

I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România.

De asemenea, am discutat despre inițierea unui Fond Cultural SUA - România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe Facebook.

#MinisterulCulturii #DiplomațieCulturală Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec,...

Publicată de Lucian N. Romascanu pe Luni, 6 martie 2023

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu ministrul Culturii
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close