Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, la premiera "Crai Nou", de pe scena Operei Naționale București

Ministrul Culturii, la premiera "Crai Nou", de pe scena Operei Naționale București

Premiera spectacolului ”Crai Nou” de Ciprian Porumbescu a avut loc ieri, pe scena Operei Naționale Române, un alt eveniment cultural din seria celor organizate în cadrul Conferinței ITU-PP. La premieră a fost invitat și Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Ministrul Culturii, la premiera "Crai Nou", de pe scena Operei Naționale București
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Culturii
de Georgiana Adam    |    05 Oct 2022   •   23:59

"Apreciez demersul Operei Naționale București de a monta, la 140 de ani de la prima reprezentație a operetei lui Ciprian Porumbescu, pe un libret scris de Vasile Alecsandri, la București, această creație emblematică pentru genul muzical-dramatic în România, în fața unui public venit aici din toate colțurile lumii. Acest spectacol redă o parte din cultura noastră tradițională într-o manieră nouă, care sper să fie pe placul tuturor”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, în deschiderea spectacolului. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Producția Operei Naționale București, în regia lui Ioan Răzvan Dincă, recreează atmosfera unei lucrări care îmbină muzica, într-un mod armonios, cu elementele coregrafice și proiecțiile digitale, redând astfel reprezentări și simbolistici care, spune regizorul, speră să fie valide pentru publicul larg.

 

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close