Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, la World Forum of Democracy de la Strasbourg: ”Am abordat necesitatea colaborării culturale”

Ministrul Culturii, la World Forum of Democracy de la Strasbourg: ”Am abordat necesitatea colaborării culturale”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la Strasbourg la World Forum of Democracy.

Ministrul Culturii, la World Forum of Democracy de la Strasbourg: ”Am abordat necesitatea colaborării culturale”
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romașcanu
de Andreea Ştefan    |    10 Noi 2022   •   16:44

”Am avut onoarea de a participa la unul dintre paneluri, luând cuvântul și răspunzând la întrebările moderatorilor sau ale invitaților.

Colegii de panel au fost personalități importante, D-na Dita CHARANZOVÁ, vicepreședinta Parlamentului European, d-nul Tsakhia ELBEGDORJ, fost președinte al Mongoliei și membru al Clubului de la Madrid și d-na Sviatlana TSIKHANOUSKAYA, refugiată și mare luptătoare pentru democrație în Belarus.

Am avut, de asemenea, onoarea unor întâlniri utile cu d-na Marija PEJČINOVIĆ BURIĆ, Secretar General al Consiliului Europei, cu d-na Salome ZURABIȘVILI, Președinta Georgiei, cu d-na Katrín JAKOBSDOTTIR, Premierul Islandei, cu d-nul Simon COVENEY, Ministrul de Externe și Apărare al Irlandei, cu d-nul Olivier VERAN, purtătorul de cuvânt al guvernului Francez.

O întâlnire mai lungă am avut cu Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, D-nul Bjorn BERGE.

Cu toți am abordat necesitatea colaborării culturale ca resursă importantă pentru păstrarea păcii. De asemenea am discutat despre sprijinul necesar Ucrainei pentru salvarea și prezervarea patrimoniului cultural. Un alt subiect, detaliat în special cu Dl. BERGE, a fost necesitatea înființării unui Fond Cultural European, de maximă importanță pentru salvarea și restaurarea patrimoniului aflat în pericol.

Mulțumesc în mod deosebit Șefului Reprezentanței Permanente a României la Consiliul Europei, ES Dl. Ion Jinga, o gazdă generoasă și un diplomat excepțional”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close