Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia”, ce a avut loc, astăzi, 23 februarie, la Muzeul Național de Istorie a României.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la deschiderea expoziției „100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia”
Sursa foto: Cultura.ro
de Claudia Popovici    |    23 Feb 2022   •   23:52

"Marcăm astfel 100 de ani de relații diplomatice bilaterale cu Japonia, a căror celebrare continuă și în acest an.

Îi mulțumesc E.S. dl. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, pentru participare și implicare și suntem încântați că Muzeul Național de Istorie a României s-a alăturat acestui demers.

Legătura istorică dintre țările noastre este din nou sărbătorită prin această expoziție, al cărei prag vă invit să îl treceți", a declarat ministrul Culturii, potrivit cultură.ro

Proiectul expozițional este organizat de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe în parteneriat cu Ambasada Japoniei și Muzeul Național de Istorie a României și marchează aniversarea centenarului relațiilor diplomatice dintre cele două state. 

Vizitatorii pot vedea aici mai multe obiecte de valoare din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, care evidențiază relațiile româno-japoneze (ordine și decorații, brevete, opere de artă).

Expoziția va fi deschisă la Muzeul Național de Istorie a României până la data de 6 martie 2022, de miercuri până duminică, între orele 09:00 – 17:00.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close