Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii: "Reparațiile nu se fac prin desființare"

Ministrul Culturii: "Reparațiile nu se fac prin desființare"

Ministrul Lucian Romaşcanu, vine cu noi precizări în scandalul de la Lugoj, unde primarul a pus gând rău unor obiective culturale locale.

Ministrul Culturii: "Reparațiile nu se fac prin desființare"
Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO
22 Iun 2022   •   19:40

După ce primarul Constanței a încercat să lase artiștii plastici fără ateliere (noroc că Partidul Social Democrat a oprit măcelul prin consilierii săi) a venit momentul de glorie al primarului PNL din Lugoj, anunţă Lucian Romaşcanu pe contul său de Facebook.

Ministrul Culturii cataloghează drept crime culturale deciziile Consiliului Local din Lugoj care vizau desființarea serviciului public de administrare a cinematografului Bela Lugosi, desființarea Galeriei de Artă şi a desființarea Școlii de Arte Remus Tașcău.

"Nu știu să existe explicații pentru aberațiile în chestiune. Și nici nu cred că pot exista... Sper că membrii comunităților umilite de astfel de "primari" vor ști ce au de făcut.", a scris Lucian Romaşcanu.

Ulterior, ministrul a revenit cu precizarea că primarul din Lugoj a reacționat și l-a informat că Galeria de Arta va fi dată către Uniunea Artiștilor Plastici.

"Sper sa găsească soluții și pentru restul. Reparațiile nu se fac prin desființare...", a precizat ministrul Culturii

 

×
Subiecte în articol: ministrul Culturii Lucian Romașcanu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close