Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministrul Culturii, de Ziua Învățătorului: "Bărbați și femei care primesc, din brațele părinților, puiuți neștiutori și îi întorc pregătiți să înțeleagă lumea"

Ministrul Culturii, de Ziua Învățătorului: "Bărbați și femei care primesc, din brațele părinților, puiuți neștiutori și îi întorc pregătiți să înțeleagă lumea"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj astăzi, 5 iunie, de Ziua Învățătorului.

Ministrul Culturii, de Ziua Învățătorului: "Bărbați și femei care primesc, din brațele părinților, puiuți neștiutori și îi întorc pregătiți să înțeleagă lumea"
Sursa foto: Facebook/ Lucian Romascanu
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2023   •   14:45

"Astăzi sărbătorim Ziua Învățătorului, bărbați și femei care primesc din brațele părinților puiuți neștiutori și îi întorc pregătiți să înțeleagă lumea, să fie gata să meargă înainte spre a-și împlini visele.", a scris Lucian Romașcanu, pe Facebook.

"După familie sunt cele mai importante persoane în viața unui copil, oameni cu imensa responsabilitate de a modela minți, suflete și destine.

Să le urăm La Mulți Ani, har și inspirație în minunata misiune ce o au!

Profit de această zi pentru a vorbi puțin de revendicările profesorilor. Perfect întemeiate, ele trebuie să își găsească rezolvarea potrivită astfel încât aceștia să își recapete demnitatea și rolul de frunte în societate.

Citește și: Mesajul premierului Nicolae Ciucă de Ziua Învățătorului, în plină grevă a profesorilor

Am totuși un gând pe care vreau să-l împărtășesc: activitatea didactică este parte profesie, parte vocație. Și cred cu tărie că partea de vocație ar trebui să fie cea care, fără a abdica de la ceea ce cer, să îi facă pe dascăli să nu pună între paranteze două generații de copii.

Câteva sute de mii de elevi au muncit din greu pentru a trece examene importante pentru viața lor, evaluarea națională și bacalaureatul.

Stimați profesori, femei și bărbați cu vocația aducerii luminii în mințile fragede, mergeți în școli și duceți încă două generații de copii pe drumul învățăturii. Iar pentru cele pe care le cereți, nimic nu vă împiedică să luptați în continuare.", a mai transmis ministrul Culturii.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close