Antena 3 Actualitate Cultură Ministrul Justiției care a fost ucis de comuniști! Liderul, aruncat într-o groapă comună cu tot cu targă

Ministrul Justiției care a fost ucis de comuniști! Liderul, aruncat într-o groapă comună cu tot cu targă

25 Iul 2019   •   18:01
Ministrul Justiției care a fost ucis de comuniști! Liderul, aruncat într-o groapă comună cu tot cu targă
Sursa foto: sursă foto: pixabay.com

Omul care a fost forțat să demisioneze din funcția de ministru Justiției a avut parte de un destin tragic.

Comuniştii nu-i aruncau în gropi comune doar pe cei care mureau în lagăre de muncă, ci şi pe lideri. De o astfel de soartă a avut parte şi Lucreţiu Pătrăşcanu, comunistul intelectual. 

Lucreţiu Pătrăşcanu a fost reţinut la data de 28 aprilie 1943 şi cercetat în primele 17 luni de către o comisie de partid. Din octombrie 1949, a fost cercetat de Serviciul Secret de Informaţii. Un an mai târziu ancheta a fost continuată de Ministerul Afacerilor Interne, iar apoi a ajuns în faţa Justiţiei. Ancheta lui a durat şase ani. În noaptea de 16/ 17 aprilie 1954, a fost executat.

Subofiţerii au declarat că în groapa pe care o săpaseră au fost găsite oseminte de la 3-4 cadavre îngropate anterior, iar peste acestea au aruncat și cadavrul lui Pătrășcanu, împreună cu targa cu care a fost transportat, scrie Adevărul.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close