Antena 3 CNN Actualitate Cultură Montserrat Caballe a suferit un accident vascular cerebral. Soprana este internată într-un spital din Barcelona

Montserrat Caballe a suferit un accident vascular cerebral. Soprana este internată într-un spital din Barcelona

Montserrat Caballe a suferit un accident vascular cerebral. Soprana este internată într-un spital din Barcelona
Sursa foto: Foto: vangelismovements.com
24 Oct 2012   •   13:10
Celebra soprană Montserrat Caballe, în vârstă de 79 de ani, a fost spitalizată sâmbătă, la Barcelona. Artista a suferit un accident vascular cerebral în timpul unei vacanţe în Rusia, au anunţat marţi medicii spanioli, citaţi de AFP. Starea artistei înregistrează o evoluţie favorabilă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului Sant Pau, Montserrat Caballe "este internată de sâmbătă, a venit din Rusia cu avionul şi, la sosire, a fost transportată până la unitatea medicală cu ambulanţa". Soprana "a rămas tot timpul conştientă".

"În timpul sejurului ei în Rusia, a suferit un atac cerebral, care s-a manifestat prin ameţeală, a căzut şi şi-a fracturat osul humerus din scheletul braţului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Artista este conştientă şi vorbeşte. Montserrat Caballe va rămâne internată şi sub monitorizarea medicilor pentru cel puţin încă cinci zile.

Montserrat Caballe s-a născut pe 12 aprilie 1933 într-o familie săracă din Barcelona. Ea a devenit în anii 1970 o soprană de renume mondial.

În ciuda vârstei înaintate, ea nu a abandonat niciodată scena: în ianuarie, artista spaniolă a sărbătorit 50 de ani de activitate pe scena Operei din Barcelona.

Soprana spaniolă a susţinut un concert extraordinar în România, în 2009.



 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close