Muzeele româneşti încep să intre în era înaltelor tehnologii. Antipa, primul muzeu din ţară care poate fi "citit" cu mobilul

de D.D.    |    01 Noi 2012   •   07:48
Muzeele româneşti încep să intre în era înaltelor tehnologii. Antipa, primul muzeu din ţară care poate fi "citit" cu mobilul Foto: springwise.com

Telefoanele deştepte devin acum o necesitate chiar şi atunci cand mergem în vizită la muzeu. Gadget-urile vor înlocui treptat ghizii. Primul pas spre noua generaţie a fost făcut la Muzeul Grigore Antipa. Aici, vizitatorii vor putea afla informaţii despre exponate, cu ajutorul unui program pe care îl pot descărca gratuit pe telefonul mobil.

Cea de-a doua aplicaţie este pentru telefonele care nu au tehnologie NFC (o  tehologie de ultimă generaţie, care abia a ajuns în România).
Pe un astfel de telefon trebuie instalat programul Antipa MuseoTag, o aplicaţie gratuită.

Până acum, vizitatorii de la Antipa aflau despre exponate butonând touchscreen-urile. Însă, viitorul e telefonul, iar aplicaţie e destinată, în special tinerilor.

Textele codate au fost elaborate de specialişti. Vin în completarea informaţiilor de pe touchscreen-uri. Practic, e o sinteză. Ceea ce le va uşura vizitatorilor lectura.

Opt luni au durat pregătirile pentru marea lansare. Fiecare exponat a primit un cod. 400 de texte au fost codificate. Muzeul Antipa este singurul din ţara care deţine această tehnologie.

În ţări precum Japonia, tehnologia NFC a fost implementată aproape în orice domeniu.

Proiectul a fost sponsorizat de www.nfcexpert.ro.

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close