Antena 3 CNN Actualitate Cultură Muzeele româneşti încep să intre în era înaltelor tehnologii. Antipa, primul muzeu din ţară care poate fi "citit" cu mobilul

Muzeele româneşti încep să intre în era înaltelor tehnologii. Antipa, primul muzeu din ţară care poate fi "citit" cu mobilul

Muzeele româneşti încep să intre în era înaltelor tehnologii. Antipa, primul muzeu din ţară care poate fi "citit" cu mobilul
Sursa foto: Foto: springwise.com
01 Noi 2012   •   07:48

Telefoanele deştepte devin acum o necesitate chiar şi atunci cand mergem în vizită la muzeu. Gadget-urile vor înlocui treptat ghizii. Primul pas spre noua generaţie a fost făcut la Muzeul Grigore Antipa. Aici, vizitatorii vor putea afla informaţii despre exponate, cu ajutorul unui program pe care îl pot descărca gratuit pe telefonul mobil.

Cea de-a doua aplicaţie este pentru telefonele care nu au tehnologie NFC (o  tehologie de ultimă generaţie, care abia a ajuns în România).
Pe un astfel de telefon trebuie instalat programul Antipa MuseoTag, o aplicaţie gratuită.

Până acum, vizitatorii de la Antipa aflau despre exponate butonând touchscreen-urile. Însă, viitorul e telefonul, iar aplicaţie e destinată, în special tinerilor.

Textele codate au fost elaborate de specialişti. Vin în completarea informaţiilor de pe touchscreen-uri. Practic, e o sinteză. Ceea ce le va uşura vizitatorilor lectura.

Opt luni au durat pregătirile pentru marea lansare. Fiecare exponat a primit un cod. 400 de texte au fost codificate. Muzeul Antipa este singurul din ţara care deţine această tehnologie.

În ţări precum Japonia, tehnologia NFC a fost implementată aproape în orice domeniu.

Proiectul a fost sponsorizat de www.nfcexpert.ro.





×
Subiecte în articol: gadget muzeul Antipa
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close