Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Ne Vedem În August", romanul lui Gabriel Garcia Marquez, a fost publicat în România

"Ne Vedem În August", romanul lui Gabriel Garcia Marquez, a fost publicat în România

Unul dintre cele mai așteptate romane ale anului, ”Ne Vedem În August” de Gabriel Garcia Marquez, a avut lansarea pe plan internațional. Evenimentul a fost organizat când scriitorul columbian ar fi împlinit 97 de ani.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2024   •   10:57

Romanul are 120 de pagini și a fost scris în anul 2004 de romancierul columbian premiat cu Nobelul pentru literatură. Suferind de demență senilă, Marquez nu a vrut ca ultima sa carte să fie publicată.

Romanul ”Ne vedem În august” redă povestea Anei Magdalena Bach, o femeie care în fiecare vară călătoreşte pe insula unde este îngropată mama sa şi timp de o noapte se transformă într-o persoană cu totul diferită.

”Eu l-aș descrie ca fiind etern (n.r. pe Gabriel Garcia Marquez) și oricum readus la viață acum prin acest roman inedit care s-a publicat acum. Este emoționant faptul că lansarea se face exact pe 6 martie, când este ziua de naștere a lui Gabriel”, a declarat Tudora Șandru- traducătoare literară și eseistă.

Înainte de moartea sa în 2014, la vârsta de 87 de ani, Garcia Marquez a hotărât că acest proiect de carte nu are valoare şi trebui să fie distrus, însă copiii autorului au considerat că acesta are o valoare literară importantă.

”Găsim și aici o poveste de dragoste destul de atipică și poate nu e atâta dragoste cât este o poveste erotică și e diferită prin faptul că este o operă târzie, cea mai târzie, publicată după 20 de ani de la momentul scrierii ei de către familie”, a declarat Marius Chivu- scriitor.

Gabriel Garcia Marquez s-a născut în 1927, la Aracataca, în Columbia, și a decedat în 2014, la Ciudad de México. Apreciat pe plan mondial, prestigiul său literar i-a fost confirmat prin acordarea, în anul 1982, a Premiului Nobel pentru Literatură.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close