Antena 3 CNN Actualitate Cultură "Noua Arboroasa", grupul cultural de elită, condus de nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu

"Noua Arboroasa", grupul cultural de elită, condus de nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu

Valorile naționale se pierd în timp dacă ne amintim din ce în ce mai rar de ele. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, a apărut "Noua Arboroasa", grupul creat pentru memoria compozitorului Ciprian Porumbescu.

"Noua Arboroasa", grupul cultural de elită, condus de nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   11:06

Grupul are ca președinte onorific pe strănepoata compozitorului român, Scholz Cionca Stanca Emilia, profesor universitar. Inițiativa aparține Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, grupul având, în plan, acțiuni civice și culturale.

Grupul a ales acest nume pentru a avea încă un prilej de a onora activitatea lui Ciprian Porumbescu, de această dată cu referire la implicarea civică. Se cunoaște faptul că, în 1875, studenții români din Cernăuți, oraș aflat sub dominație habsburgică, au înființat Societatea Arboroasa, care își propunea să organizeze manifestări culturale. Doi ani mai târziu, Ciprian Porumbescu a devenit președintele societății, orientând activitatea acesteia spre organizarea unor conferințe urmate de concerte.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează, în premieră, spectacolul "Crai nou. Viața lui Ciprian Porumbescu", dedicat Zilei Recunoștinței Naționale, un proiect anual de marcă, care aduce un omagiu valorilor naționale. Evenimentul, care va avea loc luni, 11 martie, ora 19:00, în Sala Pictură, TNB, o va avea ca invitat special Scholz Cionca Stanca Emilia dar și pe ceilalți membri ai Grupului "Noua Arboroasa".

În grupul “Noua Arboroasa” vă puteți înscrie accesând fundatiadanvoiculescu.ro și completând formularul.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close