Antena 3 CNN Actualitate Cultură ”Omul Orchestră: Un jurnal altfel” | Noul volum lansat de Răsvan Popescu

”Omul Orchestră: Un jurnal altfel” | Noul volum lansat de Răsvan Popescu

”Omul Orchestră: Un jurnal altfel” este noul volum lansat de jurnalistul, scenaristul de film şi scriitorul Răsvan Popescu la Târgul de Carte Gaudeamus 2023. Ultima carte a autorului, ”În Torent”, a obţinut premiul anului 2022.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2023   •   12:23

”Trăiește realitatea în schimbare și transform-o apoi în literatură și film” este ideea care stă la baza noului volum lansat de Răsvan Popescu.

”O carte care este, în fond, o excizie într-o realitate sufletească extrem de turmentată și adseori dureroasă”, a mărturisit scriitoarea Livia iacob.

Cunoscut om de presă, scenarist și scriitor, Răsvan Popescu s-a remarcat în ultimii ani prin volumele sale. El a mărturisit că este un scriitor devenit dintr-un jurnalist, iar acest fapt a lăsat urme.

”Este, la început, un jurnalist care aleargă după eveniment. Este, mai apoi, un scriitor și un scenarist, transfigurând realitatea pe hârtie sau pe peliculă și, mai târziu, devine un participant direct la eveimente în calitate de demnitar. Încearcă să nu se lase risipit. Încearcă să rămână el însuși. Încearcă să-și croiască un drum și, mai ales, nu renunță niciodată”, a spus Răsvan Popescu.

”Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO” este o altă lansare de excepție la Târgul de carte Gaudeamus. Autorul cărții este actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

”La începutul cărții chiar spun acest lucru, nici aici nu este vorba de nimic electoral. E ceva politic, da, e ceva legat de țară, da, dar nu are nimic de-a face cu ceea ce în mod normal se consideră preludiu de campanie electorală. Este pur și simplu, dacă vreți... S-a copt în mine cartea asta și am simțit nevoia să v-o împărtășesc tuturor”, a precizat Mircea Geoană.

Târgul de carte Gaudeamus are loc în București, în perioada 22-26 noiembrie.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close