Antena 3 CNN Actualitate Cultură O româncă pe aceeaşi scenă cu Denzel Washington şi Scarlet Johansson la premiile Tony

O româncă pe aceeaşi scenă cu Denzel Washington şi Scarlet Johansson la premiile Tony

O româncă pe aceeaşi scenă cu Denzel Washington şi Scarlet Johansson la premiile Tony
Sursa foto: premiu
14 Iun 2010   •   15:12

O româncă a fost recompensată cu un premiu Tony. Marina Drăghici a câştigat la categoria cele mai bune costume pentru musicalul Fela. Printre cei premiaţi pentru reprezentaţiile din piesele de teatru s-au numărat actorii Denzel Washington, Catherine Zeta-Jones sau Scarlett Johansson.

Românca este una dintre cele mai cunoscute scenografe de dincolo de ocean. Decorurile şi costumele realizate de ea au putut fi admirate, printre altele, la Opera Natională din Paris sau la Manhattan Theatre Club. Ea a câştigat la secţiunea cele mai bune costume dintr-un musical şi a mai fost nominalizată la secţiunea scenografie, câştigată de Christine Jones pentru spectacolul American Idiot.

Premiile pentru excelenţă în teatru, mult mai cunoscute sub numele de Premiile Tony,  sunt acordate ca recunoştinţă actorilor americani pentru prestaţiile lor de-a lungul unui an.

Cele mai multe distincţii au revenit musicalul "Memphis", ce redescoperă rădăcinile rock 'n' roll-ului, şi spectacolului "Red", o producţie în care actorul britanic Alfred Molina are o evoluţie convingătoare în rolul artistului Mark Rothko.

Cu toate acestea, laureatul din Red a fost învins de Denzel Washington în cursa pentru cel mai bun actor. Washington a primit premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din piesa "Fences".

Washington nu a fost singura vedetă de la Hollywood care a triumfat în lumea teatrului. Catherine Zeta-Jones a câştigat la categoria "cea mai bună actriţă într-un musical", pentru rolul ei de debut pe Broadway în spectacolul "A Little Night Music" iar Scarlett Johansson a primit un premiu Tony pentru rolul său din piesa "A View from the Bridge", de Arthur Miller.

"Nici nu ştiu ce să spun. Să fiu primită în această lume a fost pentru mine ca un vis devenit realitate. Încă de când eram copil mi-am dorit să joc pe Broadway şi iată-mă." a spus actriţa.

Premiile Tony au fost create în 1947, în memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedinta American Theatre Wing în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.



Antena 3

×
Subiecte în articol: romanca
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close