Antena 3 CNN Actualitate Cultură Pascal Bruckner: Nu este important să ştii multe lucruri despre România, ci să-ţi placă

Pascal Bruckner: Nu este important să ştii multe lucruri despre România, ci să-ţi placă

Pascal Bruckner: Nu este important să ştii multe lucruri despre România, ci să-ţi placă
Sursa foto: Foto: Antena 3
26 Iul 2011   •   23:59
Scriitorul Pascal Bruckner, în vârstă de 63 de ani, supranumit „filosoful actualităţii“, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena3. Eseistul francez a vorbit despre literatură, despre viaţă, dar şi despre subiecte de actualitate, precum cazul lui Dominique Strauss-Kahn.

Referitor situaţia şefului FMI, Pascal Bruckner a declarat: „Nimeni nu ştie dacă este vinovat sau dacă menajera spune adevărul. Se pare că a fost declarat vinovat înainte de a fi judecat, însă. În America, este rău să cazi pe mâinile justiţiei când vine vorba de chestiuni legate de sex”.

Întrebat ce lucruri cunoaşte despre România, scriitorul a precizat că este a şaptea oară când vine în ţara noastră. „Este a şaptea oară când vin aici. (...) Nu este important să ştii multe lucruri despre România, ci să-ţi placă şi să vrei să vii din nou aici”, a declarat scriitorul.

Pascal Bruckner a vorbit şi despre noua sa carte, pe care o va lansa în România. „Este o istorie a pasiunii şi a autodistrugerii. (...) Este extrem de intensă”, a spus scriitorul.

 



 

 

 

×
Subiecte în articol: România scriitor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close