Antena 3 CNN Actualitate Cultură Patriarhul Daniel: Trebuie cultivată şi mai mult legătura dintre viaţa familiei şi viaţa Bisericii

Patriarhul Daniel: Trebuie cultivată şi mai mult legătura dintre viaţa familiei şi viaţa Bisericii

Patriarhul Daniel: Trebuie cultivată şi mai mult legătura dintre viaţa familiei şi viaţa Bisericii
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Iun 2012   •   21:48

Trebuie cultivată şi mai mult legătura dintre viaţa familiei şi viaţa Bisericii, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, într-un mesaj  transmis vineri seară şi adresat credincioşilor cu ocazia Duminicii Părinţilor şi a Copiilor, sărbătorită anul acesta pe 3 iunie, informează Agerpres.

"Astăzi trebuie cultivată şi mai mult legătura dintre viaţa familiei şi viaţa Bisericii. Familia are nevoie de binecuvântarea sfântă a Bisericii, pentru a se sfinţi, iar Biserica are nevoie de participarea familiei la viaţa şi activitatea ei pentru a se întări", îndeamnă patriarhul, subliniind că "rugăciunea, educaţia religioasă şi iubirea de aproapele constituie componente esenţiale ale vieţii familiei creştine"
   
"Iar familia creştină se constituie prin binecuvântarea pe care o dăruieşte Biserica lui Hristos unirii dintre un bărbat şi o femeie, pentru a  fi în lume icoană a iubirii lui Hristos faţă de Biserică. În această familie se nasc copiii pe care Biserica îi botează în numele Preasfintei Treimi, pentru a deveni cetăţeni ai Împărăţiei Preasfintei Treimi", se afirmă în mesajul patriarhului Daniel.
   
Urmare hotărârii nr. 629 din 29 februarie 2009 a Sfântului Sinod al BOR, prima duminică după data de 1 iunie a fiecărui an este dedicată de Biserică părinţilor şi copiilor, anul acesta "Duminica Părinţilor şi a Copiilor" coincizând cu Cincizecimea sau Rusaliile, care este marea sărbătoare a venirii în lume a Duhului Sfânt, pentru constituirea Bisericii adunând toate popoarele în iubirea lui Dumnezeu Tatăl şi a credinţei în Hristos mărturisită în familie şi în societate.
   
Întâistătătorul BOR menţionează că BOR desfăşoară de mai mult timp o serie de programe de cateheze şi asistenţă pastorală a familiilor aflate în dificultate. Prin activităţile catehetice din parohii, organizate în cadrul acestor proiecte pentru 30.000 de copii, prin taberele de creaţie, la care participă 9.618 copii, Biserica încearcă să suplinească lipsa de afecţiune părintească, să cultive valorile autentice şi să consolideze legătura dintre părinţi şi copii, dintre Şcoală şi Biserică.
   
De asemenea, prin Concursul naţional privind miniproiecte de educaţie social-filantropică "Copilul învaţă iubirea lui Hristos" desfăşurat în cadrul Programului 'Hristos împărtăşit copiilor' şi prin Concursul naţional din cadrul Proiectului 'Alege şcoala!', se străduieşte să-i educe pe copii în sensul ajutorării semenilor aflaţi în suferinţă, să prevină abandonul şcolar în familiile sărace şi în cele în care părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate, să descopere şi să încurajeze copiii talentaţi spre a-şi dezvolta calităţile lor în folosul Bisericii şi societăţii.
   
"De aceea, astăzi, îndemnăm părinteşte parohiile, mănăstirile şi unităţile social-filantropice ale Bisericii noastre şi pe toţi oamenii cu suflet mare să ajute mai mult familiile cu mulţi copii, copiii bolnavi, orfani şi săraci, pentru a simţi că iubirea milostivă lui Hristos pentru ei se arată prin mâinile noastre harnice şi darnice! Totodată, felicităm pe toţi părinţii care-şi cresc copiii în credinţă şi îi ajută să fie buni fii ai Bisericii şi ai poporului român. Tuturor le dorim ani mulţi cu sănătate şi bucurie!", se mai menţionează în mesajul adresat credincioşilor cu ocazia Duminicii Părinţilor şi a Copiilor.

×
Subiecte în articol: biserica Patriarhul Daniel
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close