Antena 3 CNN Actualitate Cultură Peste 49 de milioane de americani au urmărit prima conferinţă de presă a lui Obama

Peste 49 de milioane de americani au urmărit prima conferinţă de presă a lui Obama

Peste 49 de milioane de americani au urmărit prima conferinţă de presă a lui Obama
Sursa foto: obama white house
11 Feb 2009   •   08:14

Peste 49 de milioane de americani au urmărit prima conferinţă de presă a preşedintelui Barack Obama la Casa Albă, ce a fost transmisă luni seara. Transmisia de o oră din prime-time a fost difuzată de toate cele patru mari posturi TV din SUA, CNN, MSNBC, Fox News Channel şi televiziunea de limbă spaniolă Univision.
Nielsen Media Research a dat publicităţii datele referitoate la conferinţă, care s-a axat pe economie şi eforturile administraţiei de a promova planul de redresare de 800 miliarde de dolari. Conform acestora, audienţa a fost de 49,5 milioane de persoane.
Această cifră este mult mai mică decât cei 64,3 milioane de americani care au urmărit conferinţa din 1993 a lui Bill Clinton legată tot de economie.
De asemenea, audienţa a fost mai scăzută decât unele dezbateri electorale, printre care şi recordul de 70 de milioane de telespectatori care au privit discuţiile dintre democratul Joe Biden şi republlicana Sarah Palin.
Cu toate acestea a fost peste numărul de americani care au urmărit apariţia tv de 60 de minute a lui Obama de pe 17 noiembrie- 24,5 milioane, ca şi peste cele 37,8 milioane care au urmărit învestitura. Mai mult, cifra nu include telespectatorii de pe internet.
Finala campionatului de fotbal american-Super Bowl este cel mai urmărit program Tv american al anului, cu 95,4 milioane de telespectatori.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close