Antena 3 CNN Actualitate Cultură Peste 630 de muzeografi şi artişti de operă vor fi concediaţi

Peste 630 de muzeografi şi artişti de operă vor fi concediaţi

Peste 630 de muzeografi şi artişti de operă vor fi concediaţi
Sursa foto: Intact Images
19 Oct 2010   •   19:00

Peste 630 de muzeografi şi artişti de operă urmează să fie concediaţi, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern al Ministerulului Culturii. Din solidaritate, explică ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care admite că economiile rezultate din aceste disponibilizări sunt mici.

638 de posturi din instituţii aflate în subordinea ministerului Culturii vor fi desfiinţate. Primele disponibilizări vor fi făcute în luna decembrie. Deşi admite că nu se justifică numărul mare de concedieri, ministrul Kelemen Hunor spune că ele se fac din solidaritate în cadrul Guvernului.

“Am încercat să limităm reducerile pentru că nu de aici se fac economiile, dar nici nu poţi zice nu, e vorba de solidaritate”, a declarat Kelemen Hunor.

Printre instituţiile cele mai afectate de restructurare se număra Opera Naţională, Teatrul de Operetă "Ion Dacian" şi Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti.

De la Opera din Timişoara vor fi desfiinţate 10 posturi, de la Opera din Cluj-Napoca - 15 locuri de muncă şi de la Filarmonica “George Enescu” - 10 posturi.

Totodată, de la Opera Naţională Maghiară din Cluj-Napoca vor fi daţi afară 6 salariaţi, de la Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi - 18 angajaţi, iar de la Arhiva Naţională de Filme - 16 persoane.

Şi muzeele sunt afectate. Oameni vor fi daţi afară de la Muzeul Naţional de Artă, cel de Istorie, Muzeul Brukenthal din Sibiu şi chiar şi de la Muzeul Peleş.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor ministrul Culturii
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close