Antena 3 CNN Actualitate Cultură Peste o sută de piese din Tezaurul României, expuse la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma

Peste o sută de piese din Tezaurul României, expuse la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma

Peste o sută de piese din Tezaurul României, expuse la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Dec 2010   •   17:04

Peste o sută de piese din Tezaurul României au fost expuse la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma. Expoziţia a fost deschisă în prezenţa unui public extrem de numeros format din români şi italieni.

Cei care venit să admire piesele din Tezaurul Românesc au rămas impresionaţi de frumuseţea şi stadiul de conservare al acestora.

Dintre cele 140 de piese ale colecţiei, o parte datează din perioada de după cucerirea Daciei de către romani sau din perioada migraţiilor. Altele sunt mai vechi, din epoca bronzului sau cea a fierului.

"Este un eveniment de succes, foarte simbolic şi care, sunt convins, va fi un reper în cooperarea culturală româno-italiană", a declarat secretarul de stat în Ministerul de Externe Bogdan Aurescu.

"Este o Onoare pentru cultura română, pentru spiritualitatea românească pentru că este un fapt cvasi recunoscut. Vorbim de origini comune între poporul italian şi poporul român", a adăugat Vasile Timiş, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Expoziţia de la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma va fi deschisă până în aprilie 2011.

Tezaurul României, expus la Muzeul Forurilor Imperiale din Roma


×
Subiecte în articol: muzeu tezaur roma
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close