Antena 3 CNN Actualitate Cultură Picturi în valoare de un milion de euro, furate din casa unui colecţionar francez

Picturi în valoare de un milion de euro, furate din casa unui colecţionar francez

Picturi în valoare de un milion de euro, furate din casa unui colecţionar francez
Sursa foto: Pablo Picasso
04 Ian 2010   •   14:36

Aproximativ 30 de picturi, semnate de pictori celebri, printre care Pablo Picasso sau Henri Rousseau, au fost furate din locuinţa unui colecţionar particular din sudul Franţei. Este al doilea jaf de opere de artă de amploare, petrecut în regiune, în mai puţin de o săptămână.

Picturile valorează aproximativ un milion de euro şi au fost furate în timp ce proprietarii erau în excursie în Suedia, a declarat un oficial al poliţiei locale, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, pentru telegraph.co.uk. Spargerea a fost descoperită joi după-amiază de un îngrijitor. Locuinţa se află în localitatea La Cadiere d'Azur, un sat medieval din regiunea franceză Provence.

Jaful s-a petrecut la numai câteva zile după ce o pictură din secolul al XIX-lea, semnată Edgar Degas, în valoare de 800.000 de euro, a fost furată din Muzeul Cantini din Marsilia. Pictura fusese împrumutată de la Muzeul d'Orsay din Paris, pentru a fi expusă, alături de alte 19 pânze în cadrul unei expoziţii dedicate lui Degas.

Pictura a fost desprinsă cu mare atenţie din perete, iar în muzeu nu există nici o urmă de intrare prin efracţie, ceea ce sugerează că hoţii erau familiari cu sistemul de securitate al clădirii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Pablo Picasso
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close