Portretul amantei lui Picasso, vândut pentru 41 de milioane de dolari

de M.T.    |    09 Noi 2012   •   15:35
Portretul amantei lui Picasso, vândut pentru 41 de milioane de dolari

Portretul uneia dintre amantele lui Picasso a fost vândut pentru 41 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii care a avut loc la New York.

Pictura în cauză, realizată în 1932, este "Nature morte aux tulipes" (Natură moartă cu lalele) şi o reprezintă pe Marie-Therese Walter, cea cu care pictorul a avut o aventură.

O altă lucrare a celebrului pictor spaniol scoasă la licitaţie a fost "Femme à la Fenetre" (Femeie la fereastră), aceasta fiind vândută în schimbul a 17,2 milioane de dolari.

„Asta ne demonstrează că această piaţă continuă să fie în căutare de calitate”, a declarat Simon Shaw, un reprezentant al Sotheby's, casa de licitaţii care a organizat vânzarea.

Shaw a remarcat de asemenea o creştere a participării la astfel de evenimente a oamenilor pasionaţi de artă din Asia, Rusia sau America de Sud.

În total, au fost scoase la licitaţie nouă tablouri semnate de Picasso, însă în afara celor amintite, nici unul nu a mai fost vândut.

În schimb, organizatorii au reuşit să obţină 12 milioane de dolari pentru pictura "Câmp de grâu" a lui Monet, ceea ce reprezintă aproape dublul preţului estimat.

x close