Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premieră absolută: Corul Madrigal a filmat un videoclip în orașul-templu Machu Picchu, la 2.400 de metri altitudine

Premieră absolută: Corul Madrigal a filmat un videoclip în orașul-templu Machu Picchu, la 2.400 de metri altitudine

Premieră absolută, în Machu Picchu: Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a filmat un videoclip în faimosul oraş-templu din Munții Anzi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2024   •   14:45

Aflat pentru prima dată în turneu în America de Sud cu recitaluri și concerte, corul a organizat  filmarea episodului al doilea al seriei "Muzică contemporană românească în spații antice contemporane" la 2.400 de metri altitudine.

Primul episod al seriei, "Sarmizegetusa Regia - Flăcări și roți" a fost filmat în situl dacic din Munții Orăştiei și a fost lansat pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale.

Considerat "orașul pierdut al incașilor", Machu Picchu face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1983, fiind considerat o capodoperă absolută a arhitecturii și un testimoniu unic al civilizației Inca.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea mai multe imagini de la filmările videoclipului Corului Madrigal în Machu Picchu..

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Noul videoclip "Machu Picchu – Suita corală din Țara Oașului", ce are la bază lucrarea semnată de compozitorul român Dariu Pop în interpretarea Corului Madrigal, va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie 2024.

Turneul Madrigal în Peru este organizat la invitația Ambasadei României în Republica Peru, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close