Antena 3 CNN Actualitate Cultură Premieră naţională. Orchestra Simfonică Bucureşti va concerta în America de Sud

Premieră naţională. Orchestra Simfonică Bucureşti va concerta în America de Sud

Premieră naţională. Orchestra Simfonică Bucureşti va concerta în America de Sud
17 Oct 2013   •   15:04

Orchestra Simfonică Bucureşti va concerta în premieră naţională pe continenul sud american, la invitaţia Asociaţiei Culturale de Stat Mozarteum Brasileiro. Un proiect ambiţios, turneul de concerte şi evenimentele culturale “Bucharest Symphony Orchestra - Premieră românească în America de Sud” reprezintă participarea pentru prima dată a unei orchestre româneşti de prim rang într-un turneu de anvergură în America de Sud. Această acţiune cultural istorică se va desfăşura în perioada 29 octombrie - 12 noiembrie 2013 cu sprijinul Guvernului României şi a companiei Apa Nova Bucureşti S.A.

Muzicienii români au ocazia sa concerteze în cele mai cunoscute şi renumite edificii de artă şi cultură din Argentina, Brazila, Perú şi Uruguay, alături de Directorul Artistic şi Dirijorul Principal, de origine franceză, Benoît Fromanger şi împreună cu renumitul violonist de origine română, Erik Schumann.

Seria de concerte debutează pe 31 octombrie 2013 în Argentina, oraşul Rosario, unde Orchestra Simfonică Bucureşti va concerta la Teatro El Circulo. 2 noiembrie este data în care al doilea concert va avea loc într-una din primele cinci săli de concert din lume: Teatro Colón din Buenos Aires. Celebra sală are capacitatea de a prezenta publicului atât spectacole de operă şi balet, cât şi concerte simfonice sau evenimente artistice pentru 2.500 de spectatori. Aici au concertat de-a lungul timpului solişti, ansambluri camerale şi orchestre de talie mondială.

Brazilia este următorul punct în traseul sud american. Oraşul São Paulo, alături de sala de concerte São Paulo a Centrului Cultural Julio Prestes, va fi gazda Orchestrei Simfonice Bucureşti pe 4 şi 5 noiembrie. Acest lăcaş de cultură, inaugurat în 1999 de către guvernul brazilian, are caracteristici arhitecturale în stilul marilor săli de concert ale secolului XIX, precum Musikverein Vienna, Het Concertgebouw Amsterdam sau Boston Symphony Hall. Pentru stagiunea de concerte 2013 a Mozarteum Brasileiro, Orchestra Simfonică Bucureşti a avut onoarea de a fi invitată să se alăture companiei selecte reprezentate de orchestre simfonice, ansambluri camerale şi solişti de talie mondială, precum NDR Sinfonieorkester Hamburg, Trio Menuhin, mezzo-soprana Vesselina Kasarova.

Pe 7 noiembrie, Orchestra Simfonică Bucureşti este invitată să susţină un concert în capitala Republicii Perú, la Lima, al patrulea oraş ca mărime de pe continentul sud-american, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori. Sala Teatrului Municipal are o vechime de aproximativ 100 de ani şi poate găzdui spectacole de operă şi concerte simfonice. Pe data de 9 noiembrie OSB va susţine tot în Lima un concert în beneficiul unui proiect social din capitala statului Peru.

Montevideo, este punctul terminus al Turneului de Concerte *“Bucharest Symphony Orchestra - Prima Orchestră Românească în America de Sud”*. Capitala statului Uruguay va găzdui ultimul concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti pe 11 noiembrie la Teatro Solis, o altă celebră sală de concerte sud-americană, cu o vechime culturală bogată, construcţia ei datând încă din anul 1856.

Numele României va fi cunoscut şi apreciat şi pe alte continente, prin prisma faptului că muzica, cultura şi arta, dar şi performanţele sportivilor noştri, pot fi excelenţi ambasadori onorofici pe tot mapamondul, cu rezultate de imagine extraordinare obţinute într-un timp foarte scurt.

×
Subiecte în articol: America de Sud
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close