Antena 3 CNN Actualitate Cultură Presaţi de blogosferă, oficialii BBC au retras de pe piaţă o păpuşă a cărei piele era ?prea albă?

Presaţi de blogosferă, oficialii BBC au retras de pe piaţă o păpuşă a cărei piele era ?prea albă?

Presaţi de blogosferă, oficialii BBC au retras de pe piaţă o păpuşă a cărei piele era ?prea albă?
04 Ian 2009   •   20:28

BBC a fost forţat să retragă de pe piaţă o păpuşă realizată după un personaj de desene animate, Upsy Daisy, pentru că aceasta era prea ?albă?, faţă de original. Upsy Daisy este un personaj din filmul animat transmis de BBC, ?The Night Garden?.
Potrivit The Teleghraph, după lansarea păpuşii, majoritatea părinţilor şi comunitatea bloggerilor s-au sesizat, comentând faptul că trăsăturile personajului de desene animte nu sunt respectate de păpuşa BBC. Compania Hasbro, care a produs păpuşa a fost somată să o retragă de pe piaţă şi să creeze un nou model care să respecte culoarea personajului.
Părinţii consideră că iniţiativa BBC de a vinde o versiune albă a unui personaj animat ?de culoare? este împotriva multiculturalismului.
Oficialii BBC au declarat însă că pielea păpuşii nu a fost ?albită? intenţionat. Mai mult ei au spus că jucăria nu a fost menită să reprezinte un element al unei anumite rase sau culturi.
Noua versiune a păpuşii va fi lansată până la Paşte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BBC
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close